تحولات منطقه

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل از برگزاری اولین آزمون مهارتی زبان فارسی توسط این وزارتخانه خبر داد و گفت: این آزمون تحت عنوان امتحانات "آمفا " به منظور استانداردسازی سطح زبان و ادبیات فارسی در سال ۹۶ برگزار می‌شود.

برگزاری اولین آزمون مهارتی زبان فارسی تا سال آینده
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش «قدس آنلاین»،  دکتر سالار آملی قائم‌مقام وزیر علوم در گردهمایی مدیران گروه‌های زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور که امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد گزارشی از وضعیت کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی در مراکز آموزشی جهان ارائه داد و اظهار کرد: بدون شک امروزه یکی از محوری‌ترین فعالیت‌های وزارت علوم توجه به دیپلماسی علمی است که راس آن توسعه زبان و ادبیات فارسی در اقصی نقاط جهان قرار دارد. اگرچه تلاش ما، صدها عضو هیات علمی برجسته، ده‌ها هزار دانشجو در داخل و خارج از کشور برای آن است تا مهمترین یادگار و هویت خود و میراث بشری را پایدار نگهداریم اما باید در این زمینه همت، تلاش و تفاهم خود را افزایش دهیم.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر دو گروه همکار یکی با هدایت وزارت علوم و دیگری به همت ایران‌دوستان و ایرانیان مقیم خارج از کشور وظیفه خطیر توسعه زبان ادبیات فارسی و ایران‌شناسی را در دانشگاه‌های دنیا برعهده دارند.

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل یادآور شد: اولین گروه که با همت مسئولان و دلسوزان دیروز و امروز وزارت علوم به جریان افتاده است و امروزه گسترش فوق‌العاده‌ای یافته بیش از ۵۱ کرسی در ۳۱ کشور دنیا را پوشش داده و ۳۶۳۶ دانشجو از جمله ۶۲۰ دانشجوی دوره دکتری را در بستر آموزشی و تربیتی خود رشد می‌دهد. دومین گروه به همت ایران‌دوستان، فارسی‌زبان‌ها و نخبگان دانشگاه‌های دنیا برپا است. همان بزرگانی که قدر گوهری این زبان را به خاطر زیبایی ذاتی آن و حس میراث مشترک بشری درک کرده و خود در هدایت، حمایت و راهبرد آن نقش دارند. تعداد این کرسی‌ها نزدیک به ۲۰۰ مورد می‌رسد که هزاران دانشجو در آن تحصیل می‌کنند.

دکتر سالار آملی در ادامه تاکید کرد: البته نباید فراموش کرد که در داخل کشور و در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ایران حدود ۵۲۲ دانشجوی غیرایرانی در رشته‌های زبان فارسی و ایران‌شناسی در مقاطع مختلف حضور دارند که از این تعداد ۹۰ نفر در مقطع کارشناسی، ۲۷۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۶۲ نفر در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند.

وی تاکید کرد: در نشست امروز از مسئولان گروه‌های زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسان گروه دوم دعوت کرده‌ایم که برای همفکری و انسجام بیشتر ارائه گزارش کشوری و بحث و بررسی در چند محور اساسی دور هم جمع شویم که خوشبختانه ۱۶۸ نفر از آنها به دعوت ما پاسخ مثبت دادند اما به دلیل محدودیت ظرفیت‌ها تنها ۸۱ نفر از آنان را که در خارج از کشور هستند را در جمع خود می‌بینیم. اگرچه حدود ۱۲۰ نفر از استادان اعزامی قبلی کرسی‌های زبان فارسی که از ایران اعزام شده بودند نیز به منظور ارائه تجربیات خود در این جمع حاضر هستند.

دکتر سالارآملی یادآور شد: در این نشست به غیر از گزارش‌های کشوری محورهای مهمی به بحث نظرخواهی گذاشته می‌شود از جمله اینکه بعد از حدود یکسال تلاش اساتید دانشگاه‌ها آزمون استاندارد زبان فارسی آماده ارائه و کسب نظر متخصصان می‌شود.

وی از برگزاری اولین آزمون مهارتی زبان فارسی در سال آینده خبر داد و گفت: این آزمون تحت امتحانات "آمفا" برگزار می‌شود که امیدواریم نقطه عطفی در روند استانداردسازی سطح زبان و ادبیات فارسی در گستره گیتی باشد.

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در پایان خاطرنشان کرد: بازنگری و تدوین سرفصل‌های درسی و منابع آموزشی کرسی‌های خارج از کشور نیز از جمله مباحث دیگری است که در این نشست به آن پرداخته خواهد شد و  امیدواریم گام‌های مثبتی در عرصه گسترش زبان و ادبیات فارسی در داخل و خارج از کشور برداشته شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha